אבחון הגורמים לאלרגיה

חרדה

תסמינים לאלרגיה

אנשים סובלים במשך שנים מתופעות שונות שקשה לזהות ולאבחן ואשר פוגעות באורח החיים הנורמאלי שלהם. תופעות כגון: השמנת יתר, שלשול, עצירות, עייפות כרונית, דכאון, היפראקטיביות, הרטבת לילה, נזלת אלרגית, אקזמה, גרד ופריחות בעור, אסתמה, בעיות בסינוסים, דלקות אוזניים, כאבי ראש ומיגרנות וכאבי מפרקים.

לעתים קרובות סוגי מזון שונים הם הגורם העיקרי לתסמינים אילו, תופעה המכונה אי סבילות למזון. אולם אי סבילות למזון קשה לזיהוי משום שהתסמינים מופיעים בעיכוב של שעות ולפעמים גם בעיכוב של ימים. החדשות הטובות הן שקיימות שיטות לאבחון ולזהוי המזונות הגורמים לתסמינים וניתן להתגבר על אי הסבילות ולחזור ולאכול בבטחה את רוב סוגי המזון מחדש.

הזיהוי הראשון של רגישות למזון נרשם לראשונה ע”י היפוקראטס שהבחין כי חלב יכול לגרום לקלקול קיבה ולפריחה בעור. הוא כתב:”אצל רבים היתה זו התחלה של מחלה רצינית בעת שאכלו פעמיים ביום את אותו מזון שהיו רגילים לאכול פעם אחת בלבד”.

אז מה הכוונה באי סבילות? אי סבילות למזון מאופיינת בתסמינים שמופיעים בתגובה לאכילת מזון מסוים, אך לא מתרחשת תגובה חיסונית שניתנת לאיתור או למדידה. הדוגמא הנפוצה לכך הינה אי סבילות ללקטוז שמופיעה בקרב אנשים הסובלים מחסר באנזים לקטאז הדרוש לעיכולו. משמעותה של אי סבילות זו היא קושי בעיכול חלב, והיא שונה מאד מאלרגיה לחלב פרה.

 

להלן שאלון אי סבילות למזון:

– האם אתם סובלים מעייפות כרונית?

– האם אתם יכולים לעלות במשקל תוך שעות?

– האם אתם נוטים לסבול מנפיחות לאחר האכילה?

– האם אתם סובלים מכאבי בטן?

– האם אתם סובלים משלשול או עצירות?

– האם אתם חשים מנומנמים מאד לאחר האכילה?

– האם אתם סובלים מגודש באף, התעטשויות,ונזלת?

– האם אתם סובלים מפריחות, גירודים, אסתמה או קוצר נשימה?

– האם אתם סובלים מאגירת נוזלים?

– האם אתם סובלים מכאבי ראש או מיגרנות?

– האם אתם חווים ארועים של עירפול מחשבתי או דכאון לא מוסבר?

– האם מצבכם משתפר בזמן חופשה בחו”ל, כשהתפריט שלכם משתנה לחלוטין?

במידה וצברתם 4 תשובות חיוביות או יותר, קרוב לוודאי שאתם סובלים מאלרגיה למזון.

אחד הסימנים המעידים שאתם אלרגיים למשהו שאתם אוכלים, הוא העובדה שהתסמינים באים והולכים. יום אחד מרגישים טוב ולמחרת מרגישים כאבים. מכיוון שרב התגובות האלרגיות למזון הן מאוחרות והתסמינים נוטים להופיע כמה שעות לאחר האכילה, נתקשה לקשר בין המזון האשם להרגשה הכללית הרעה.

סימן אחר לקיומה של אלרגיה הוא שיפור בהרגשה הכללית בעקבות שינוי דרמטי בתפריט. אם אתם יוצאים לחופשה ואוכלים מזונות שאינכם צורכים בדרך כלל, ייתכן שתימנעו במקרה מאחד המזונות האלרגניים שלכם.

להלן רשימת המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר:

חלב פרה.חיטה – גליאדין המצוי בחיטה, שמרים, ביצה, סויה, אגוזים – קשיו, ברזיל, לוז, שקדים, גרעיני חמנייה, תירס, שיבולת שועל, עדשים, קיווי, שומשום, חמאת בוטנים, . חומרים משמרים, צבעי מאכל (כמו טרטזין בגבינה צהובה) ודגים.

סיבות לאלרגיה:

עומס יתר על מערכת החיסון, גמילה מוקדמת מחלב אם, חדירות המעי, (פגיעה בממברנות כתוצאה מפציעה, דלקת וחוסר איזון של הפלורה), נטיה גנטית, תדירות מוגזמת של צריכת מזון מסוים, חסרים תזונתיים

אבחון אי סבילות למזון:

1. אבחון על ידי מכשיר שעובד על פי טכנולוגיית תדרים – לפיה התדר של כל מזון משודר לגוף ונבדקת תגובה הגוף לתדר הספציפי.

2. אבחון על ידי בדיקת דם לנוכחותם של נוגדנים מסוג IGG שנוצרים בגופינו כנגד מזונות  שאנו אוכלים.

 

אלרגיה – תהליך הריפוי:

הריפוי מורכב משני שלבים:

1. הימנעות קפדנית מכל המזונות האלרגניים למשך שלושה חודשים לפחות. הפסקת הצריכה עלולה לגרום לתסמיני גמילה. ישנם דרכים להקל על תסמינים אילו. לאחר מכן יש לאמץ דפוס אכילה חדש לפיו אין לאכול את אותם המזונות מדי יום. גם את המזונות הקבועים רצוי לאכול לסירוגין. עקרון האכילה לסירוגין הוא הבסיס לחיים נטולי אלרגיה.

2. ריפוי המעיים- נטילת תוספי מזון שעוזרים בריפוי המעיים כגון: פרוביוטיקה, חומצה בוטירית, אנזימי עיכול, אבץ, קוורציטין ועוד. כל מקרה יטופל לגופו בהתאם לתסמינים.

אז, במידה ואתם חושדים שאתם סובלים מתסמינים הנובעים מאי סבילות למזון, או לחילופין במידה ואתם סובלים מבעיות בריאות ממושכות או חמורות שנעלמות ומופיעות מחדש או מחמירות לאחר אכילת מזונות מסוימים, כדאי לכם לבדוק האם אתם אוכלים משהו שגורם לכם להיות חולים.

 

ליצירת קשר

תוכנית לניקוי רעלים

תוכנית ניקוי הרעלים מהבית שתשנה את בריאותך לתמיד!​

שנו כיוון לגוף שלכם - העבירו אותו למסלול של בריאות, חיוניות ועוצמה.

אשמח לעזור ,

מוזמנים ליצור איתי קשר

דילוג לתוכן