טיפים ועקרונות לתזונה טבעית
בחירת מזון מושכלת
- הקפידו לצרוך מזון אמיתי = מזון שהכי קרוב לטבע, אינו מעובד, ללא חומרי טעם וריח, מזון טרי עם כמה שפחות התערבות יד אדם מתועשת.
- איכלו יותר מעולם הצומח ופחות מעולם החי.
- רצוי ללעוס את המזון באופן יסודי לפני בליעתו - לעיכול קל יותר והפחתת עומס על המערכות.ירקות
- חשוב לגוון את הצבעים של הירקות, עדיף לצרוך בעונה. עדיפות בצריכה ל: טריים, מאודים, מוקפצים, מבושלים במים/מרק, אפויים, קפואים ומשומרים.
- עלים ירוקים - לאכול והרבה!!! עשירים בכלורופיל, מינרלים וסיבים תזונתיים.
- פירות - חשוב לגוון את הפירות ככל האפשר, יותר צבעוני = יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, עדיפויות: טריים, יבשים אורגניים, מאודים/שייק/רסק, אפויים, משומרים.פירות אוכלים בנפרד!!!
- פחמימות יש לצרוך בצורתם הגסה, כפי שהם בטבע ולא מזוקקות: אורז מלא, קינואה, כוסמת,, שיבולת שועל, גריסי פנינה.
- אגוזים - מכילים שומנים בריאים, לאכול טבעי, לא קלוי . יש לשמור בקירור. אין לחמם - היות והשומן שבאגוזים מתקלקל בישול.
- קטניות - רצוי להכניס באופן יומיומי לתפריט, מכילות חלבון טוב ובשילוב עם דגנים מכילות חלבון מלא שעדיף על חלבון הבשר.
- עדיפות לקטניות מונבטות, קטניות בתבשיל, מוצרי סויה טבעיים כגון: פולי סויה, טופו, קטניות יבשות מושרות, קטניות קפואות. למניעת כאבי בטן וגזים: ניתן לבשל את הקטניות עם תבלינים קרמינטיבים (סופחי גזים) כגון: שומר והל.
- שמנים: עדיפות לשומן מסוג אומגה 3 המצוי בדגים כגון סלמון, הליבוט, מקרל, בקלה, סול, טונה, סרדינים ובאגוזי מלך. לאחר מכן צריכת שומנים מסוג אומגה 9 - שמן זית כתית מעולה, שמן קנולה, שמן אבוקדו. רצוי להמעיט באומגה 6 - שמן חמניות, חריע, תירס ובשומן רווי מהחי - בקר/עוף/ביצים/חלב ומוצריו.
- חשוב להימנע משומן מוקשה - שומן טראנס המצוי במרגרינה ובמאפים ובורקסים.
- מוצרי חלב - חשוב לבדוק מה החיה אוכלת. עדיף לצרוך מחיות אוכלות עשב.
"ויהיו מזונותיך תרופותיך....."
המון בריאות!
עדי גולדנברג
מטפלת רגשית
ונטורופתית N.D.
מלווה אנשים לחיים בריאים ומלאים
054-4560035