כל מה שצריך לדעת על הנדסה גנטית

 

אז מה זה בעצם הנדסה גנטית?

הנדסה גנטית הינה משחק ב - DNA  , שזהו החומר הגנטי  של החומר/מזון,

ה DNA, זו מערכת ההפעלה של החלבונים.

החלבון נוצר בהתאם להוראות מדוייקות מה DNA.

במלים פשוטות: זהו משחק בחלבונים שבעזרתו ניתן לשנות תכונה של המזון/החומר.

 

מה הסיבות להנדסה הגנטית?

1. הפיכת הצמחים לעמידים למזיקים ולקוטלי עשבים.

2. שיפור המזון מבחינת חיי מדף, ערך תזונתי בריאותי, טעם, צבע ומרקם.

3. שיפור איכות הסביבה.

עובדה מעניינת היא שרוב האורגניזמים המהונדסים גנטית הינם צמחים.


אז האם כל המזון שלנו מהונדס?

הבשורה הטובה הינה שבישראל יש איסור לגדל צמחים ובעלי חיים מהונדסים גנטית!

 

בעולם ישנם 4 גידולים המהווים ביחד 100% מהצמחים המהונדסים:

סויה, כותנה, תירס ושמן קנולה

זו בשורה נהדרת מבחינתי!

גם אני כמו רבים,

חשבתי שהמזונות המהונדסים הינם רבים הרבה יותר ומגוונים הרבה יותר.

 

אז מה הבעיה בהנדסה הגנטית?

1. חשש מפני הפרת שיווי המשקל הקיים בטבע.

2. חשש מפני פגיעה עתידית בבריאות האדם.

הכנסת מקטע DNA זר יכולה לגרום לשיבוש של חילוף החומרים

וליצירת חלבונים חדשים שייעברו במערכת העיכול שלנו

והיות וזו אינה יודעת כיצד להתמודד איתם,

היא עלולה לפתח תגובות אלרגיות ומחלות אוטואימוניות.

ואכן נמצא כי מוצרים מהונדסים גרמו ליותר אלרגיות!

לפיכך,

ההמלצה החד משמעית לאנשים אלרגיים הינה לצרוך סויה ותירס

ממקור אורגני ובכך ניתן להבטיח שאינם מהונדסים.

 

הכירו את ה ROUND UP!

קוטל העשבים הנפוץ ביותר בעולם נקרא: round up.

היות ומוצרי התירס והסויה המהונדסים אינם רגישים לחומר הזה,

חקלאים מפריזים בשימוש בו.

בבדיקה שנעשתה בקרב חקלאים שריססו עם החומר הזה

נמצא כי החומר הזה נספג בגוף ומעלה סיכויים לסרטן.

המשמעות הינה שגידולי התירס והסויה המהונדסים גנטית

מכילים את החומר הזה בכמויות גבוהות ביותר.

 

אז הנה כמה כללי אצבע לשמירה על הבריאות ולהימנעות ממוצרים מהונדסים גנטית:

1. צריכת סויה שאינה מהונדסת גנטית.

(שימו לב שהערה זו רשומה על כל מוצרי הסויה שאתם צורכים).

2. רכשו מוצרים אורגניים מאחר ומעצם הגדרתם אסור שיכילו צמחים מהונדסים גנטית.

3. קלחי תירס - אינם מהונדסים גנטית מאחר ומגדלים אותם בארץ.

4. שימו לב האם על תוויות המוצר מצויין אחד מהרכיבים הללו:  

פרוקטוז תירס, סירופ תירס - אם כן, אילו רכיבים מהונדסים גנטית.

5. שניצלים ונקניקיות מן הצומח מכילים חומרים שמהונדסים. (סויה מהונדסת למשל).

 

 

 המון בריאות!

ד"ר עדי גולדנברג