נבטים - אוכל עם חיים

 נבטים = בריאות בצלחת


מהו נבט?

נבט הינו זרע שהוציא שורש או גבעול. בזרע היבש הפעילות המטאבולית היא אפסית, הזרע נמצא במצב רדום.

בתנאים מסוימים של לחות, טמפרטורה, ואור מתאפשר תהליך של הנבטה.

ההנבטה גורמת לאנזימים שבתוך הזרע להתחיל ולפעול.


הנבטים הם המזון הכי חי שיש - מדוע?

הנבטים עשירים במינרלים וויטמינים וחומצות אמינו חיוניות הזמינות במזונות מן החי והגוף אינו מסוגל לייצר אותן בעצמו, בנוסף הם עשירים בסיבים המסייעים לתהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע.

תוך כדי תהליך ההנבטה, הזרע מייצר לעצמו כל מיני חומרים לצורך הגדילה שלו ואז רמת הויטמינים עולה, המינרלים עולים, וכל אבות המזון שבנבט מתפרקים לחלקים שלהם ואז הוא יותר קל וזמין לעיכול.


להלן רק חלק מהתהליכים שמתרחשים במהלך תהליך ההנבטה:

- ויטמינים מקבוצה B משתחררים

- חומצה לקטית שמונעת סרטן נוצרת

- ההנבטה מגדילה את תכולת ויטמין C פי 4-10

- המינרלים אחרי ההנבטה מאד זמינים לספיגה

- החלבון שבנבט הינו חלבון מפורק זמין לעיכול

- השומן הופך לחומצות שומן חופשיות

-העמילן שבזרע הופל לגלוקוז

- כמות הכולין עולה (ויטמין מקבוצה B) - ויטמין ששומר על הכבד וחשוב למטאבוליזם של שומנים.

- ההנבטה מעוררת בצמח ייצור אניזימים!


אכילת נבטים = הכנסת אנזימים לגוף.

האנזימים דורשים לתאים ובעזרתם מתקיים תהליך חילוף החומרים.האנזימים חיוניים לתפקוד מערכות הגוף ומשפרים את תפקודם של תהליכים שונים בגוף כגון: תהליכי נשימת התאים, מניעת חימצון, עזרה בעיכול המזון, מניעת תהליכי הזדקנות ועוד.


ממליצה להנביט זרעים בבית, היות ועל מדפי המרכולים הנבטים סביר להניח כבר מעופשים.


 השלבים להנבטה ביתית:

1.  בחרו זרע להנבטה - עדשים, מאש, שעועית, חומוס, אלפלפא ועוד.  ממליצה להתחיל עם אספסת, עדשים ומאש אותם יותר קל להנביט. ישנם נבטים שלא ניתן להנביט במים, אלא רק באדמה, כגון: עשב חיטה, פול, כוסמת.

2. שימו לב שהזרעים אינם פגומים. בורגול למשל לא יונבט כי זהו גרעין חיטה שבור. אם גרעין האפונה חצוי, גם הוא לא יינבט.

3. משרים את הזרעים למשך הלילה במים בקופסא. לאספסת מספיקות 4 שעות , למאש מספיקות 8 שעות. מטרת ההשרייה לרכך את הקליפה של הזרע.

4. למחרת בבוקר, יש לסנן היטב ולשים את הזרעים על מנבטה. מעין מגש עם חורים בתחתית לניקוז המים. שמים את המנבטה במקום חשוך. אפשר לכסות במגבת או במכסה של הקופסא.

5. כאשר מופיע הנבט הקטן ביותר, יש להעביר למקום מואר עד שכל הזרעים נובטים.

6. את המגשים מרטיבים כמה פעמים ביום מתחת לברז. אם לא תרטיבו- יתייבש, אם מרטיבים יותר מדי - יקבל עובש. לאחר שכל הזרעים נובטים - בדרך כלל עד חמישה ימים לשמור בקירור.

 

מאד ממליצה לנסות , זה רק נראה מפחיד, אבל זה מאד קל ופשוט!!!

 

מה עושים עם הזרעים המונבטים?

- מוסיפים לסלטים

- מוסיפים בכריכים

- מכניסים במרק לקראת סוף הבישול - במקום שקדי מרק.

- אוכלים כחטיף בין הארוחות

בתיאבון ולבריאות!!!

 

ד"ר עדי גולדנברג - ריפוי טבעי

נטורופתית - N.D.

ליצירת קשר: 054-4560035