''אז מה שמים בכריך?''

שלום חברים יקרים,


 לא פעם מטופלים שואלים אותי עם מה אני שולחת את הילדים לבית הספר

ומה לשים לילדים בכריך בית הספר...

 אני בעצמי מתלבטת בסוגיה זו באופן יומיומי ומנסה למצוא פתרונות שיהיו מקובלים על ילדי....

 

יש תקופות פחות מוצלחות ויותר מוצלחות....

אבל הכי חשוב שהכל יהיה בתאום עם הילדים ומקובל עליהם.

  

לפני שאדון באפשרויות להכנת כריך מזין ואיכותי לילדים שלנו

ברצוני לדון במשמעות הרגשית של הכריך שאנו מכינים לילדינו.

רק לאחר הבנת המשמעות הרגשית שנלווית לכריך ארוחת העשר,

נוכל לבצע את ההחלטות הכי נכונות, מדויקות ומזינות לילדים שלנו.


המפגש של הילדים שלנו עם בית הספר הינו מפגש עוצמתי מאד,

מעורבות בו כל היכולות וההתמודדויות של הילד -

קוגניטיביות, חושיות, חברתיות ורגשיות,

בווליום גבוה ולעתים בכאוס לאורך זמן ולרוב לבד.


במצב כזה כל משחק בהפסקה יכול להראות כאתגר חברתי או רגשי,

כל בוחן או הכתבה מעמידים למבחן את היכולות הקוגניטיביות שלו,

יום הלימודים הוא ארוך ועמוס חוויות מגוונות שנחוות אצל הילד

בעוצמות שונות.


הכריך מהבית יכול לסייע לילד שלנו לעכל טוב יותר את שלל החוויות הללו.

כשהילד אוכל את הכריך הוא למעשה מכניס את הוריו לתוכו - 

גם באופן מעשי וגם באופן סימבולי.

אפשר לכנות זאת בשם "חפץ מעבר/תופעת מעבר" -

תופעה ידועה מעולם הפסיכולוגיה,

הכריך הזה הוכן במיוחד עבורו על ידי האנשים 

הכי משמעותיים בחייו וקופסאת האוכל בעצם מאפשרת  לילד

את ההחזקה ההורית ואת הסיוע בויסות הרגשי.


הכריך המושקע מביע את רצוננו להיות שם בשבילם,

לחזר אחריהם, לטפל בהם ולפנק אותם,

זו דרך לגרום לילדים להרגיש את האכפתיות ההורית

וההקשבה ההורית.


ועכשיו אחרי שהבנו את המשמעות הרגשית של הכריך,

ניתן יהיה לבצע את ההחלטות הכי נכונות עבור הילד שלנו.


אז להלן כמה רעיונות לכריכים יחסית בריאים, או לפחות פחות מזיקים מכריך ריבה או שוקולד.

 

מרכיבים אפשריים:

 

 1. ממרחים בריאותיים:

- ממרח פסטו  משמן זית, בזיליקום, אגוזי מלך וצנוברים

- טחינה - עדיפות לטחינה משומשום מלא

- חומוס

- ממרח עגבניות מיובשות:100 גרם עגבניות מיובשות שהושרו במים רותחים עשר דקות, שן שום, 4 עלי בזיליקום, כפית אורגנו מיובש ושליש כוס שמן זית.

 להכניס למעבד מזון ולשמור במקרר.

- קטשופ אורגני

- שמן קוקוס - יכול לשמש כממרח ממש טעים לטוסטים.

- ממרח אבוקדו או פשוט חתיכות של אבוקדו

- ממרח שקדיה

- ממרח אגוזי לוז

- סלט ביצים ללא מיונז/ביצה קשה חתוכה

- גבינת עיזים

    

2. סוגי לחמים בריאותיים:

- פיתה מקמח מלא

- לחמניות מקמח מלא

- טורטייה מקמח מלא

- לחם שיפון

- לחם כוסמין

- לחם מקמח מלא

עדיפות ללחמים ללא אגוזים  - באפייה האגוזים מתקלקלים....

 

3. ירקות ומרכיבים נוספים שניתן לשלב בכריכים:

- נבטים מסוגים שונים - אלפלפא, חמניות, ברוקולי

- עלי חסה

- רוקט

- מלפפון

- עגבניה

- גמבה

- צנון/צנונית

- נבטים

- נבטוטים למיניהם

- אבוקדו

- פירות מיובשים - כמו פרוסות תמרים...

- גבינת מוצרלה

- גרעיני חמניות

- גרעיני דלעת

- פירורי אגוזי מלך

- פרוסות שקדים

 

בניית הכריכים:

- כריך אבוקדו, צנונית, עלי רוקט, נבטים/נבטוטים וגרעיני חמניות או גרעיני דלעת

- פיתה מקמח מלא עם שמן קוקוס וחביתה

- כריך מלחם שיפון עם ממרח שקדייה/אגוזי לוז - טעים כמו שהוא.....

- כריך חומוס/טחינה עם חסה או מלפפון

- כריך ממרח עגבניות – ילדים רבים אוהבים את טעם הקטשופ, אפשר להכין ממרח עגבניות שדומה במראה לקטשופ.

  ניתן להוסיף לכריך כל ירק שהילד מוכן: חסה, עלי רוקט, מלפפון, גמבה, נבטים, זיתים

- כריך פסטו – טורטיה מקמח מלא עם ממרח פסטו, עלי חסה, פרוסות עגבניה ופרוסות מלפפון

- טוסט פיצה - טוסט מפיתה מקמח מלא עם קטשופ אורגני, גבינת מוצרלה, אורגנו וזיתים

- טוסט מוצרלה - טוסט מפיתה מקמח מלא עם שמן קוקוס או ממרח פסטו וגבינת מוצרלה.

- כריך גבינת עיזים עם פרוסות תמרים  ואגוזי מלך גרוסים דק או פרוסות דקות של שקדים - טעים, טעים, טעים!!!

- כריך לחם שיפון/כוסמין סלט ביצים עם מלפפון וחסה. (סלט ביצים ללא מיונז, פשוט ביצה קצוצה דק דק, ניתן להוסיף בצל אם רוצים..)

 

נלווים לכריך:

ממליצה בנוסף לכריך לצייד את הילד בירקות חתוכים או פרי או בשקית אגוזים.

 

מספיק שתצליחו להכניס שני מרכיבים חדשים לתפריט ארוחת הבוקר של ילדיכם וכבר הצלחתם.

 

לקבלת פרטים על ההדרכה האינטרנטית בנושא:

איך לגדל ילדים בריאים ולהישאר שפויים ורגועים לחצו כאן

 

עדי גולדנברג - ריפוי טבעי

מטפלת רגשית 

ונטורופתית N.D

מלוהו אנשים לחיים בריאים ומלאים

adi.naturemed@gmail.com

054-4560035