מרק מיסו

מיסו הוא ממרח מפולי סויה שהותססו, ככל שהוא כהה, כך עבר התססה ארוכה יותר.

המיסו הכהה מלוח יותר וטעמו חזק יותר והמיסו הבהיר מעודן ומתקתק יותר.

מצרכים:

2 כפות מיסו לבן

4-5 כוסות מים רותחים

2 בצלים ירוקים, קצוצים

2-3 כפות רוטב סויה

1 כף דבש/אגבה

2 דפי אצת ים נורי קרועות ביד לריבועים של 5 ס"מ לערך.

מצרכים לטופו:

חצי חבילת טופו, חתוך לקוביות של 1 ס"מ

1 כף רוטב סויה

1 שן שום קצוצה

 חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ

1 כף שמן שומשום סיני

הכנה:

טופו: משרים את הטופו במשך חצי שעה לפחות ב- 1 כף רוטב סויה ובה השום, הג'ינג'ר ושמן השומשום.

מרק:

מרתיחים את המים בסיר.

מוסיפים את רוטב הסויה ואת הטופו המושרה.

אפשר להוסיף דבש.

קורעים את דפי הנורי לריבועים ומוסיפים לסיר.

מורידים את הסיר מהאש.

לוקחים קערית ובה מעט מים חמים מהמרק. מוסיפים את המיסו ומערבבים. מוסיפים את התערובת לסיר. מורידים את הסיר מהאש. (בשביל לשמר את החיידקים הטובים שבמיסו  כלומר שלא יהיו חשופים לטמפרטורות רתיחה).

מגישים עם בצל ירוק קצוץ.

 

 

בתיאבון

 

ד"ר עדי גולדנברג - ריפוי טבעי

 

נטורופתית- N.D.,Ph.D

 

054-4560035