קציצות סלק ועדשים

חומרים ל- 10-12 קציצות:

1/2 סלק גדול

עלי סלק - 4-5 גבעולים עם עלים בינוניים – להפריד עלים מגבעולים

פטרוזיליה - 1/5 חבילה

עלי סלרי – 4-5 גבעולים עם עלים – להפריד עלים מגבעולים

מלח, פלפל

שמן זית

קמח חומוס

פשתן טחון

פרוסת לחם (עדיף לחם שאור) או 3 כפות פירורי לחם

כוס עדשים ירוקות מונבטות

לרוטב:

שמן זית, כמון, פלפל, מלח, ג'ינג'ר, לימון, רכז רימונים, סוכר קנים/אגבה/מולסה.

 

בקערה :

גבעולי סלרי וגבעולי סלק חתוכים

כוס עדשים ירוקות מונבטות

3 כפות פירורי לחם

בעזרת בלנדר מוט הופכים את התערובת לעיסה אחידה. אפשר גם בבלנדר גדול.

 

לקערה נפרדת:

קוצצים עלי סלק, עלי סלרי, פטרוזיליה

מגררים 1/2 סלק במגררת גדולה

מערבבים ומוסיפים:
1/2 כפית מלח ים אטלנטי,
1/2 כפית פלפל שחור גרוס,
2 כפות שמן זית
כף פשתן טחון, כף קמח חומוס
מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
 מוסיפים את עיסת העדשים ומערבבים היטב.
שמים במקרר ל-1/2 שעה. ומחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מוציאים את התערובת המצוננת

מגלגלים את הקציצות לקוטר של 3-4 ס"מ

ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה

מכניסים לתנור, עדיף בטורבו,

ל 15-20 דקות או עד שמתחיל להשחים מלמעלה.

מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות להתקרר 20 דקות.

 

הכנת הרוטב:

על מחבת קטנה לפי הסדר - מעט שמן זית,
כפית כמון טחון,
1/4 כפית פלפל שחור,
1/2 כפית מלח,
2-3 כפות ג'ינג'ר מגורר קטן,
חצי כוס מים, 2-3
כפות רכז רימונים,
2-3 כפות לימון סחוט,
2 כפיות ממתיק,
1-2 כוסות מים (לדלל על-פי הטעם).

 

הגשה:

שופכים מהרוטב על מחבת,

כשהרוטב רותח מניחים את הקציצות.

 בעזרת כף שופכים מהרוטב על הקציצות תוך כדי בישול על-מנת שהרוטב ייספג.

לאחר כ-2 דקות מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה,

ואת הרוטב לקערית נפרדת ומגישים


המתכון באדיבות

KALE מטבח טבעוני בריא 


בתיאבון!

עדי