תבשיל אורז ושעועית מאש

מרכיבים:

2 כוסות אורז מלא

1 כוס שעועית מש

2 כפות כורכום

1 כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

1 כפית גרם מסלה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק

5 שיני שום פרוסות דק

2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק

חצי כפית מלח

 

הכנה:

1. לפני הבישול רצוי להשרות את האורז כשעה עד שעתיים ואת השעועית מש כשעה עד 6 שעות.

2. מאדים ומטגנים את הבצל, הסלרי והשום במעט שמן זית.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. (מלח נוסיף בסוף הבישול)

4. מוסיפים גם את האורז ואת השעועית מש עם 5 כוסות מים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומבשלים חצי שעה.

4. מוסיפים עלי פטרוזיליה או כוסברה ומלח ומערבבים. מבשלים 5 דקות.

5. מכבים את האש ומכסים את הסיר .

ממתינים 20-30 דקות לפני שפותחים את הסיר שוב ומגישים.

 

בתיאבון

ד"ר עדי גולדנברג - ריפוי טבעי

נטורופתית - N.D., Ph.D

054-4560035