סלט עדשים שחורות ובטטה

בטטה:

ריבועי בטטה אפויים

לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את הבטטה –

בטטה בינונית חתוכה לריבועים

מעט שמן זית

חצי כפית תערובת תבלינים*

לערבב ולאפות על נייר אפייה,

180 מעלות כעשרים דקות עד שהריבועים מתרככים ומשחימים מעט.

 

תבשיל נבטוטי עדשים שחורות (או עדשים שחורות מבושלות)

על אש בינונית

2 כוסות נבטוטי עדשים שחורות אורגניות (או פשוט לבשל עדשים שחורות)

חצי כפית כמון

חצי כפית חוו'ייג' למרק

מעט מלח ים אטלנטי

כ-4 עלי קייל בינוניים חתוכים לרצועות.

לאחר מספר דקות לכבות את האש ולהשאיר במחבת.

 

כשהבטטה והעדשים מתקררים לערבב את כל המרכיבים הבאים בקערה:

ריבועי בטטה

תבשיל עדשים שחורות

1/4 פטה שקדים** תוצרת הבית חתוכה לריבועים (מתכון בהמשך)

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילה כוסברה קצוצה

חצי כוס חמוציות ללא סוכר

להוסיף רוטב טחינה וחרדל***

ולהגיש על מצע של עלי חסה ובייבי.

 

*תערובת תבלינים – 3 כפיות מלח, 2 כפיות פלפל שחור, 1 כפית פפריקה


**פטה שקדים:

מתכון פטה שקדים - 

1 כוס שקדים קלופים (להשרות לילה, ולקלף)

חצי כפית מלח אטלנטי

מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

40 מ"ל לימון

40 מ"ל מים

לטחון הכל בבלנדר

לחתוך חיתול טטרה לארבעה חלקים

להעביר את הבלילה של גבינה אחת לרבע לחיתול,

לחבר את הקצוות של החיתול,

ליצור גוש עגול של גבינה, ולקשור עם גומיה.

להניח במשך לילה על מגבת במקרר

לאפות ב-180 מעלות

20 דקות או עד שהגבינה מעט משחימה מלמעלה. 

לקרר, לחתוך, ולהוסיף לסלטים,

כריכים, פשטידות, קישים ועוד.

 

*** רוטב טחינה וחרדל:

1 לימון סחוט (או חצי לימון וחצי תפוז)

2 כפות שמן זית

1 כף סילאן ללא סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית מלח ים אטלנטי טחון

1/3 כפית פלפל שחור

3 כפות טחינה

4 כפות מים


טעים , טעים , טעים!

 

המתכון באדיבות

 KALE מטבח טבעוני בריא 

 

 

בתיאבון!

 עדי